SEKERPARE
-
balik izgara herkese kolay gelebilir ama ben yine tarifini vereyim istedim firinda yapilmis kadar hafif deillerdi ama kacamak yapmaya dege...
-
BU SALATAYI OGLUMUN DOGUM GUNUNDE YAPMISTIM HERKES BANA YESIM BUNE DEDI:))HATTA ESIM HALA BENLE DALGA GECER YESIM BUNEEE:)DIYE TADI MUHTESE...
-
Kizim dogum gununde okulla geziye gitmisti bizimle olmadigi icinde dogum gununu kutlayamadik.ama eve dondugune kendisine pasta yaptirdim h...
-
Elmalı Tatlı Elmalı tatlı Malzemeler: 9 adet elma toz şeker su 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş 2 tatlı kaşığı tarçın yarım su barda...
-
FIRIN POŞETİNDE TAVUK Tavuk bazıları için vazgeçilmezdir. Ayrıca bir o kadarda güzel ikram edilirse özel bir yemek olabilir. Bence fırın poş...
-
BU IZGARAYI NEZAMAN YAPSAM ANINDA BITIYOR BIR KERESINDE ABLAM VE OGLUM 2 KILO YEMISTI:)AMA FARKINDA DEGILLER COK LEZZETLIYDI. NOT:MALZEMELE...
-
esimin bayilarak yedigi tek tatli bir tepsi yapiyorum biter bitmez ne zaman bidaha yapicaksin dye her defasinda sorar 20 dklik bir tatli ve...
-
GECEN GUN MISAFIRIM GELICEKTI DOMATES CORBASI YAPMAMI ISTEDI HARIKA BIR DOMATES CORBASI TARIFI ARARKEN ISTE BUNU BULDUM SIZIN ICIN CEKTIM DE...
-
Malzemeler: (6 Kişilik) yarım paket fırın makarna 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için) 3 adet yumurta 1 su bardağı peynir rendesi...
-
4 kisilik 2 adet orta boy tauk gogsu 2dis sarimsak kirmizi biber bir cay kasigi sirke 2yemek kasigi sivi yag tuz istege gore aci pul ...
KEKLER
SUPER BIR KEK KESINLIKLE DENEYIN
Malzemeler:4 yumurta
1 su bardagı tozşeker
1+1/2 su bardagı un
2 yemek kasigı sut
1 yemek kasıgı sıvıyag
ceyrek su bardagı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardagı sut
Sosu için:
1 paket kremsanti 1 su bardağı soguk sut
1 su bardagı sut
1/3 su bardağı tozseker
1 çorba kasigı un
1 çorba kasigiı nişasta
2 yemek kasigiı kakao
1 su bardağı su
Tarifi
1-Yumurtaları tozsekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpın.
2-Sutu ilave edip karıstırın.
3-Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın.
4-En son sıvıyagıda ekledikten sonra hafif yaglanmıs dikdortgen yayvan kalıba dokup 170 derecede pişirin.
5-Fırından cıkar cıkmaz kurdanla heryerinden delip 2 bardak soguk sutu ustune gezdirin.
6-Kremsantiyi soguk sutle çırpıp hazır hale getirin.
7-Un, nisasta ve sekeri ufak bir tencerede karıştırın.
8-Su ve sutu yavasca ekleyip muhallebi gibi pisirin.
9-Kek soguduktan sonra once kremSantiyi kekin ustune yayın. Ardından sosunu dokun.
10-Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Subscribe to:
Posts (Atom)