SEKERPARE

Friday, November 19, 2010

TAVUK KANADI

BU IZGARAYI NEZAMAN YAPSAM ANINDA BITIYOR BIR KERESINDE ABLAM VE OGLUM 2 KILO YEMISTI:)AMA FARKINDA DEGILLER COK LEZZETLIYDI.
NOT:MALZEMELERIN ARASINDA BAL VAR ONUN YERINE SEKERDE EKLEYEBILIRISNIZ


Izgara Kanat
malzemeler
1 kg tavuk kanadi
1 adet sogan (istege bagli)
1 dis sarimsak
1 yemek kasıgı biber salcasi
3 yemek kasigi sıvı yag
1 tatlı kasigi kekik
1 tatlı kasigi kirmizi biber
1/2 adet limon
1 çay kasigi bal
tuz
Hazırlanisi
  1. Sogan ve sarımsak sıvı hale gelinceye kadar robottan geçirilir.
  2. Salca, sıvı yag, kekik, kırmızı biber, sogan suyu, limon suyu, tuz, bal karıstırılıp, koyu bir sos elde edilir
  3. Kanatlar bu sosa bulanıp agzı kapatılarak en az 2 saat bekletilir.
  4. Mangalda, tavada ya da fırında pisirilir.

No comments:

Post a Comment