SEKERPARE

Friday, November 19, 2010

FIRIN POSETINDE TAVUK

FIRIN POŞETİNDE TAVUK

Tavuk bazıları için vazgeçilmezdir. Ayrıca bir o kadarda güzel ikram edilirse özel bir yemek olabilir. Bence fırın poşetinde tavuk özel bir akşam yemeği için gayet şık bir yemek.
Frn_poetinde_tavuk2
Malemeler:
(6 Kişilik)
  • 1 adet orta boy bütün tavuk
  • 5-6 adet ufak patates
  • 1 adet fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un
Sosu:
  • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-1.5 çay bardağı soğuk su
  • İsteğe bağlı tuz.
Frn_poetinde_tavuk1 
Yapılışı:
  1. Tavuğu ocakta önce üteleyin ve güzelce yıkayıp temizleyin.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup,yıkayın ve ikiye yada üçe bölün.
  3. Sosun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırıp bütün tavuğan her yerine güzelce bulayın.
  4. Patetesleri de bu soslu kabın içine atın ve onlarıda bu sosla harmanlayın.
  5. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye getirin.
  6. Fırın poşetinin içine unu boşaltın ve poşetin iç kısmının her yerine bulaşmasını sağlayın.
  7. Tavuğu bacakları üste gelecek şekilde poşetin içerisine yerleştirin. Patatesleride etrafına yerleştirin.
  8. Poşetin telini sıkıca kapatın. Poşetin üst kısmında iğneyle 6-8 adet delik açın.
  9. Fırınımızı önceden kızdırmıştık. Kızgın 200 derece fırında önce 50 dakika fırınlayın. Daha sonrada 10 dakika 150 derece de fırınlayın. (tavuğun büyüklüğüne göre bu pişme süreleri değişebilir. Siz yinede kontrollü fırınlayın tavuğunuzu)
  10. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment