tarifini vereyim istedim firinda yapilmis kadar hafif
deillerdi ama kacamak yapmaya degecek kadar lezzetlilerdi:))
1 kilo balik
1 adet limon,1.5
tuz,
Tarif:
Balıklar usulüne
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra
Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.
ROKA SALATASI
Balık denilince aklıma ilk gelen salata.
İçindekiler (2 kişilik)
- 1/2 demet roka
- 2 dal taze soğan
- 10 adet kiraz domates
- 1/2 adet limon
- zeytinyağı
Hazırlanışı
- Rokalar iyice yıkanıp, doğranır.
- Soğanlar ince ince doğranır.
- Domatesler dörde bölünür.
- Limonun suyu sıkılıp zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra salatanın üzerine gezdirilir.
No comments:
Post a Comment