SEKERPARE

Friday, November 19, 2010

IZGARA BALIK VE ROKA SALATA

balik izgara herkese kolay gelebilir ama ben yine
tarifini vereyim istedim firinda yapilmis kadar hafif
deillerdi ama kacamak yapmaya degecek kadar lezzetlilerdi:))

1 kilo balik
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,
Tarif:

Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.
İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.
ROKA SALATASI

Balık denilince aklıma ilk gelen salata.

Roka Salatası
İçindekiler (2 kişilik)
Hazırlanışı
  1. Rokalar iyice yıkanıp, doğranır.
  2. Soğanlar ince ince doğranır.
  3. Domatesler dörde bölünür.
  4. Limonun suyu sıkılıp zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra salatanın üzerine gezdirilir.
Roka Salatası

No comments:

Post a Comment