esimin bayilarak yedigi tek tatli bir tepsi yapiyorum biter bitmez ne zaman bidaha
yapicaksin dye her defasinda sorar 20 dklik bir tatli ve super oluyor herkes ayakta
oturmadan bu tatliyi tepsideyken bitiriyor deneyin pisman olmicaksiniz;)
malzemeler:- sekerpare icin:
- 1 paket margarin, oda sıcaklıgında
- 1 su bardağı pudra sekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardagı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- serbeti icin
- 3 su bardagı seker
- 4 su bardagı su
- yarım limonun suyu
- fındık veya badem ikiside super oluyor..
- Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumusak margarin, 1 su bardagı pudra şekeri, 4 yemek kasıgı irmik, 2 yemek kasıgı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardagı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıstırarak yumusak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin. Hepsini tepsiye dizip uzerlerine birer fındık yerlestirin.
3. onceden ısıtılmıs fırında pisirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardagı sekeri ve 4 su bardagı suyu kucuk bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın.
2. Atesten alıp ılıtın.
3. Sekerpareler pistigi zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan serbeti (puf noktası; sekerpareler sıcak, serbet ılık olmalı) sekerparelerin uzerine gezdirin. afiyet olsun - YESIMLI LEZZETLER
No comments:
Post a Comment