esimde buyrun yemege diyince yaptigim yemek ve herkes bayildi gercekten ben bile bu kadar leziz olacagini
dusunmemistim..yaninda sehriyeli pilav ve cacik super oldu 1,5 yasindaki oglumla beraber acil yaptigim yemekti,ozensem bu kadar olmazdi deneyin bence:)
KoFTESI ICIN:- 500 gr. kıyma,
- 1 su bardağı EKMEK ICI,
- yarım demet maydanoz (ince kıyılmıS),
- 2 tane orta boy soğan (rendelenmiS),
- 2 dis sarımsak,
- 1 cay kasigı karabiber,
- 1 cay kasigi pul biber,
- tuz,
- Kıvamı bulması icin 1 kahve fincanı kadar su,
DİĞER MALZEMELER:
- 3 orta boy patates,
- 2 tane domates,
- 2 tane dolmalik biber,
- 2 kasık domates salçası,
- 1 tatlı kasıgı kekik (uzerine serpmek için),
- yeteri kadar sıvı yag,
- tuz
HAZIRLANIŞI:
Koftesi için soganı, sarımsagı rendeleyin. Bir kaba diger koftelik malzemeleride koydukdan sonra az su yardımı ile kıvamlı bir kofte yogurun. Ceviz buyuklugunde parçalar alıp resimdeki gibi parmak parmak kofteler hazırlayın. Diger taraftan patatesleri soyup yıkayıp kurulayın. Elma dilimi şeklinde kesin ve bol sıvı yagda yarı kıvamda kızartın
Kızaran patatesleri uygun bir tepsiye alıp üzerine hafif tuz serpin. Daha sonra hazırladığınız köfteleri teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartın. Kızaran köfteleride patateslerin üzerine döşeyin. Üzerine elma dilimi domatesleri ve biberleri koyun. 2 kaşık salçayı köfteleri kızarttığınız tavada az yağda kokusu çıkana kadar çevirin. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak suyu koyup tıkırdamaya başlayınca ocaktan alın ve köftelerin üzerine dökün. Fırına sürmeden önce üzerine kekik serpin ve 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt yada aleminyum folya ile kapatırsanız üzerindeki domatesler ve biber yanmamış olur. Ayrıca buharlaşma nedeni ile kekik yemeğinizin içine kadar işler bu sayede lezzetine lezzet katmış olursunuz:)
Yanınada tel şehriyeli pirinç pilavıda çok yakışır hani